Na švestkovou omáčku osmahneme na dvou lžících oleje lžíci mouky, uděláme jíšku, zalijeme cca 3/4 litrem horké vody, přidáme 3 lžíce švestkových povidel, pár nasekaných švestek, 2 lžíce rumu (nemusí být), půl lžičky skořice, lžíce balsamico krému, lžíce sójovové omáčky, 2 hřebíčky, špetku chilli a chvilku povaříme.
Veganské „uzené“ použijeme seitan natural (nebo robi), nakrájený na tenké plátky a marinovaný ve směsi z oleje, uzené papriky, kapce javorového sirupu, soli a pepře. Poté už bez dalšího tuku orestujeme.
Bramborovo-celerovo-mrkvovou kaši připravíme jednoduše – uvaříme suroviny v mírně osolené vodě do měkka, vodu zcedíme (případně si trochu odlejeme bokem pro lehké naředění, přidáme veganský margarín veg margarín (např. Cocovit bez PO), trochu rostlinného mléka, rozmixujeme tyčovým mixérem a případně dochutíme. Na talíří posypeme nasekanou petrželovou natí.